• Outlook
  • Vista Mail
  • Iphone
  • Android
  • Alternativ SMTP
  • Apple Mail Imap

Outlook 2002/2003 følger med MS Office, og er et avansert e-postprogram. For å bruke Outlook som epost-leser må vi legge inn e-postkontoen i Outlook. Start Outlook Ikonet ser slik ut:

Outlook
Ved første gangs bruk av programmet vil veiviseren for oppsett av e-postkonto starte automatisk. Veiviseren viser deg det du trenger å gjøre steg for steg. Du kan når som helst avbryte veiviseren ved å klikke Avbryt og starte på nytt senere. Underveis kan du gå ett steg tilbake ved å klikke Tilbake.Velg Legge til ny e-postkonto og klikk på knappen Neste.
ol2002_1
Dersom du har brukt programmet tidligere må du først åpne Outlook-programmet. I menylinjen øverst velger du Verktøy og deretter E-postkontoer. Se bildet under. Bildet over vil da vises, velg Legge til ny e-postkonto og klikk på knappen Neste.
ol2002_2
Velg servertype Velg servertype for å laste ned e-post til Outlook. Velg POP3 i listen og klikk Neste.
ol2002_3
Legg inn din informasjon Vinduet under har fire hovedfelter: Brukerinformasjon, Serverinformasjon, Påloggingsinformasjon og Test innstillingene. Fyll ut informasjonen som vist i bildet og beskrevet under.
ol2002_4
Brukerinformasjon I feltet Navn skriver du navnet ditt slik du vil at mottakere av din e-post skal se navnet ditt. I feltet e-postadresse fyller du inn e-postadressen din. E-postadressen din er på formen brukernavn@dittdomene.no. Pass på å stave riktig.Serverinformasjon Her skriver du inn navn på Databasehuset’s e-postservere. I feltet Server for innkommende e-post (POP3) skriver du post.databasehuset.no. I feltet Server for utgående e-post(SMTP) skriver du smtp.din linjeleverandør.no. (eks. smtp.online.no =Telenor)Påloggingsinformasjon I feltet Brukernavn skriver du inn brukernavnet du har fått av Databasehuset. I feltet Passord skriver du inn passordet som du fikk oppgitt samtidig med brukernavnet og e-postadressen din. Hvis du haker av i boksen Husk passord trenger du ikke skriv inn passord hver gang du skal sende og motta e-post. Sjekk at boksen Logg på med sikker godkjenning av passord SPA ikke er huket av.Test innstillingene Når informasjonen er fylt inn kan man teste om e-postkontoen er riktig satt opp. Du må være logget på Internett for å foreta denne testen. Du skal ikke legge inn informasjon under Flere innstillinger. Når du har fylt inn informasjonen, klikk Neste. Du har nå angitt de nødvendige opplysninger. Dette er siste bildet i veiviseren. Klikk Fullfør.
ol2002_5
Programmet er klart til bruk. Send en e-post til deg selv for å teste om alt virker. Husk at du må være logget på Internett for å sende og motta e-post.

Start programmet Klikk på Start og velg E-post
vista_1
Ved førstegangs bruk av programmet vil siden under komme frem.Har du åpnet programmet tidligere, må du velge Verktøy og Kontoer, for så å velge Legg til for å komme til siden under.Legge inn kontoinformasjon I feltet Visningsnavn skriver du inn navnet ditt slik du vil at mottakere av din e-post skal se navnet ditt, og velg så knappen Neste.
vista_2
Fyll inn e-postadressen du har fått fra Databasehuset og trykk på knappen Neste.
vista_3_
Serverinformasjon På denne siden skal det velges server for innkommende e-post og utgående e-post. Servertype: POP3 Server for innkommende e-post: post.databasehuset.no Server for utgående e-post: smtp.din linjeleverandør.no  (eks. Ventelo – smtp.bluecom.no)Merk: Hvis du benytter pc’en på andre nett enn i ditt eget, feks på jobb eller nett-cafe, må du sette en annen utgående e-postserver.Klikk på knappen Neste.
vista_4
Skriv inn brukernavn og passordet du har fått. Sett hake på Husk passord, og klikk på knappen Neste.
vista_5
Da gjenstår bare å klikke på Fullfør, så har du fått opprettet en e-postkasse.
vista_6

Trykk først på ikonet for «innstillinger» på «hjem» skjermen.

IMG_0
Trykk så på «Epost, kontakter, kalendere»
IMG_1
Velg «legg til konto…»

IMG_2

Velg «annet»
IMG_3
Velg så «legg til e-postkonto»
IMG_4
Fyll så inn feltene med din egen epost og passord samt det du ønsker kontoen skal hete. Merk at oppsettet nedenfor ikke nødvendigvis er helt identisk med rekkefølgen for epost-oppsett som du har på din iPhone.
IMG_5
Vi anbefaler at du velger IMAP fremfor POP3. Innkommende e-posttjener er mail.ditt-domenenavn.no, hvor du erstatter ditt-domenenavn.no med domenet du har registrert hos oss. I brukernavn-feltet taster du inn epostadressen du skal sette opp. Passordet har du antakeligvis bestemt selv via vårt kontrollpanel når du lagde epostkontoen, alternativt får du informasjonen av den som har etablert kontoen for deg. Vi har ikke anledning til å utlevere passord til epostkontoer til andre enn de som er registrert som kontaktperson i vår kundedatabase.Svar ja på spørsmålet om du ønsker å koble til uten SSL etter å ha trykket «neste». På enkelte iPhone-telefoner vil det deretter kunne gå cirka et minutt før du får anledning til å fortsette med oppsettet av epostkontoen.
IMG_6
Fyll så inn informasjonen i feltene for utgående epost.
Er du usikker på innstillingene du skal benytte, så har vi en oversikt over utgående SMTP-servere (eposttjenere) her.

IMG_7

Du bør nå være ferdig med oppsettet.
PS! Oppsettet gjelder for iOS4

Denne artikkelen er å guide deg hvordan du setter opp internet e-post med Android Phone. 1. Velg Mail Option.

2. Mail alternativet vil tillate deg å sette opp med Exchange ActivSync eller annet (POP3/IMAP) Velg alternativet annet (POP3/IMAP).

3. Når du skrev annet (POP3/IMAP) alternativ, klikk på manuell konfigurering.

4. Fra innkommende innstillinger, fylle ut alle nødvendige opplysninger som nedenfor, Protokoll: POP E-postadresse: hele e-postadressen, som bruker@domain.no Brukernavn: hele e-postadresse, slik som bruker@domain.no Passord: skriv inn din epost-passord POP-server: post.databasehuset.no Security type: Ingen Server Port: 110for vanlig e-post konto

5. Fra utgående server innstilling Oppgi følgende informasjon. Brukernavn: Ingen Passord: Ingen SMTP-server: smtp.din mobil leverandør.no Security type: Ingen Server Port: 25Deretter klikker du Neste.

6. Klikk på e-post ikonet ved Android hjemme siden. Du har nå fullført oppsettet ditt Internett e-post på din Android-telefon.

Alternativt kan man sette opp Databasehusets SMTP Smtp server:  post.databasehuset.no Kryss av for server krever godkjenning – bruk samme innstillinger som server for innkommende e-post Portnr:  587 under avansert

Follow these steps to set up Apple Mail to sync with SmarterMail via IMAP :

1. On your Mac, open System Preferences.
  2. Click Internet Accounts.
  3. Click Add Other Account…
  4. Select Add a Mail account and click Create
  5. Complete the display name, full email address and password fields.
  6. Click Create.
  7. Type the root URL to your SmarterMail webmail. For example, http://mail.example.com.
  8. Click Next.
  9. For the Incoming Mail Server options select the IMAP for account type. Complete the required filed : Incoming Mail Server, User name (full email address), and Password
  10. Click Continue
  11. If you receive an message stating «cannot sent your password securely to the server» click Continue
  12. For the Outgoing Mail server options fill in the required files: Outloging Mail server and if you require SMTP authentication click Use Authentication and fill in with full email address and password
  13. Click Continue
  14. You will see an account summary page and now click Create

Mac Mail is now set up to send and receive emails using IMAP.