• Outlook
  • Iphone
  • Android
  • Alternativ SMTP
  • Apple Mail Imap

Outlook 2002/2003 følger med MS Office, og er et avansert e-postprogram. For å bruke Outlook som epost-leser må vi legge inn e-postkontoen i Outlook.

Start Outlook Ikonet ser slik ut:

Outlook

Fremgangsmåte ved bruk av  Outlook:

ol2002_1ol2002_2
        1. Ved første gangs bruk av programmet vil veiviseren for oppsett av e-postkonto starte automatisk. Veiviseren viser det du trenger å gjøre steg for steg. Du kan når som helst avbryte veiviseren ved å klikke Avbryt og starte på nytt senere. Underveis kan du gå ett steg tilbake ved å klikke Tilbake.Velg Legge til ny e-postkonto og klikk på knappen Neste.
         2. Dersom du har brukt programmet tidligere må du først åpne Outlook-programmet. I menylinjen øverst velger du Verktøy og deretter E-postkontoer. Se bildet under. Bildet over vil da vises, velg Legge til ny e-postkonto og klikk på knappen Neste.

ol2002_3ol2002_4ol2002_5
3. Velg servertype for å laste ned e-post til Outlook. Velg POP3 i listen og klikk Neste.
4. Legg inn informasjon. Vinduet har fire hovedfelter: Brukerinformasjon, Serverinformasjon, Påloggingsinformasjon og Test innstillingene.

Brukerinformasjon: I feltet Navn skriver du navnet ditt slik du vil at mottakere av din e-post skal se navnet ditt. I feltet e-postadresse fyller du inn e-postadressen din. E-postadressen din er på formen brukernavn@dittdomene.no. Pass på å stave riktig.

Serverinformasjon: Her skriver du inn navn på Databasehuset’s e-postservere. I feltet Server for innkommende e-post (POP3) skriver du post.databasehuset.no. I feltet Server for utgående e-post (SMTP) skriver du smtp.din linjeleverandør.no. (eksempel: smtp.online.no =Telenor)

Påloggingsinformasjon: I feltet Brukernavn skriver du inn brukernavnet du har fått av Databasehuset. I feltet Passord skriver du inn passordet som du fikk oppgitt samtidig med brukernavnet og e-postadressen din. Hvis du haker av i boksen «Husk passord» trenger du ikke skriv inn passord hver gang du skal sende og motta e-post. Sjekk at boksen «Logg på» med sikker godkjenning av passord SPA ikke er huket av.

Test innstillingene: Når informasjonen er fylt inn kan man teste om e-postkontoen er riktig satt opp. Du må være logget på Internett for å foreta denne testen. Du skal ikke legge inn informasjon under Flere innstillinger. Når du har fylt inn informasjonen, klikk «Neste». Du har nå angitt de nødvendige opplysninger. Dette er siste bildet i veiviseren. Klikk Fullfør.
Programmet er klart til bruk. Send en e-post til deg selv for å teste om alt virker. Husk at du må være logget på Internett for å sende og motta e-post.

Fremgangsmåte ved bruk av iPhone:

1. Trykkpå ikonet for «innstillinger» på «hjem» skjermen.
IMG_0
 Merk at oppsettet ikke nødvendigvis er helt identisk med rekkefølgen for epost-oppsett som du har på din iPhone.

2. Trykk så på «Epost, kontakter, kalendere»
3. Velg «legg til konto…»
4.Velg «annet»
5. Velg så «legg til e-postkonto»
6. Fyll så inn feltene med din egen epost og passord og navn på konto.

Vi anbefaler at du velger IMAP fremfor POP3. Innkommende e-post mail.ditt-domenenavn.no, hvor du erstatter ditt-domenenavn.no med domenet du har registrert hos oss.
7. Skriv inn e-post i brukernavnfelt. Passordet har du antakeligvis bestemt selv via vårt kontrollpanel når du lagde e-postkontoen. Alternativt får du informasjonen av den som har etablert kontoen for deg. Vi utleverer ikke passord til e-postkontoer til andre enn de som er registrert som kontaktperson.Svar ja på spørsmålet om du ønsker å koble til uten SSL. Det vil ta cirka et minutt på iPhone-telefoner før du kan fortsette oppsettet.

8. Fyll så inninformasjonen i
feltene
for utgående epost.

Er du usikker på innstillingene du skal benytte, så har vi en oversikt over utgående SMTPservere

Du bør nå være ferdig med oppsettet.
PS! Oppsettet gjelder for iOS4

Fremgangsmåte ved bruk av Android:

Port for inngående e-posttjener:

• POP uten SSL: 110
  • POP med SSL: 995
  • IMAP uten SSL: 143
  • IMAP med SSL: 993

Åpne applikasjonen som det står e-post på.

Kontoopsett:

1. Skriv inn e-post adressen din.
  2. Skriv passordet ditt.
  3. Vis passord for å være sikker på at det er korrekt.
  4. Manuelt oppsett: Skal trykkes på når mobilen selv ikke finner riktige innstillinger.
  5. Trykk på neste.

Kontotype: Bruk IMAP når du skal lese epost på mer enn en enhet.

Inngående innstillinger:

1. Skriv inn brukernavn (epost)
  2. Skriv passord
  3. Skriv inn hvilken server som blir brukt. (du skal ha fått dette når du har bestilt webhotell).
  4. Skriv inn hvem port som skal benyttes. Se øverst over hvem porter som kan brukes.
  5. Benytt alltid SSL der mulig for kryptering.
  6. Trykk på «neste».

Utgående innstillinger:

1. Skriv inn utgående serveradresse. Skal ha få tilsendt informasjon når du bestilte webhotell.
  2. Skriv inn portnummer for utgående epost.
  3. Benytt alltid SSL der mulig for kryptering.
  4. Huk av for at utgående server krever pålogging.
  5. Skriv inn brukernavn (epost).
  6. Skriv passordet ditt.
  7. Trykk på «neste».

Kontoinnstillinger:

1. Velg hvor ofte mobilen skal sjekke for nye eposter. Push er mest effektivt.
  2. Velg hvor lenge epost skal være lagret på mobilen.
  3. Hvis du vil bli varslet når epost dukker opp, huk av for det.
  4. Huk av for å synkronisere enhet mot server.
  5. Trykk på «neste».

Kontooppsett:

1. Skriv ønsket navn på konto.
  2. Skriv ønsket navn. Det blir synlig som avsenders navn når du sender epost.
  3. Trykk på «fullfør oppsett».

Man kan sette opp Databasehusets SMTP  server: post.databasehuset.no. Kryss av for server krever godkjenning, og bruk samme innstillinger som server for innkommende e-post. Portnr: 587 under avansert

Follow these steps to set up Apple Mail to sync with SmarterMail via IMAP :

1. On your Mac, open System Preferences.
  2. Click Internet Accounts.
  3. Click Add Other Account…
  4. Select Add a Mail account and click Create
  5. Complete the display name, full email address and password fields.
  6. Click Create.
  7. Type the root URL to your SmarterMail webmail. For example, http://mail.example.com.
  8. Click Next.
  9. For the Incoming Mail Server options select the IMAP for account type. Complete the required filed : Incoming Mail Server, User name (full email address), and Password
  10. Click Continue
  11. If you receive an message stating «cannot sent your password securely to the server» click Continue
  12. For the Outgoing Mail server options fill in the required files: Outloging Mail server and if you require SMTP authentication click Use Authentication and fill in with full email address and password
  13. Click Continue
  14. You will see an account summary page and now click Create

Mac Mail is now set up to send and receive emails using IMAP.